ΥΛΙΚΑ
4 κουταλιές ζάχαρη
λίγο αλάτι
6 κουταλιές βούτυρο
1 κροκάδι αυγού
ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
4 κουταλιές αλεύρι
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
2 κουταλιές κορν φλάουερ
4 μπανάνες
λίγο αλάτι
2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
βανίλια
2 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε την ζύμη: βάζετε στο μίξερ τα πρώτα πέντε υλικά. Χτυπάτε το μίγμα για 3 λεπτά και ρίχνετε το 1 φλιτζάνι αλεύρι. Ζυμώνετε τη ζύμη ελαφρά την τυλίγετε σε λαδόχαρτο και την αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Μετά την βάζετε ανάμεσα σε 2 λαδόχαρτα και την ανοίγετε σε φύλλο. Ξεκολλάτε το επάνω χαρτί σηκώνετε το δεύτερο φύλλο με την ζύμη επάνω και την αναποδογυρίζετε μέσα στην φόρμα για τάρτες. Την τρυπάτε και την ψήνετε άδεια σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα: αναμιγνύετε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, τα 2/3 από την ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνετε το γάλα και τα κροκάδια των αυγών. Ανακατεύετε την κρέμα επάνω από νερό που βράζει μέχρι να πήξει. Την αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και την βανίλια. Την κρυώνετε. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα. Προσθέτετε λίγη βανίλια. Βάζετε στην ψημένη τάρτα την μαρμελάδα και κατόπιν τις μπανάνες κομμένες. Τις σκεπάζετε με την κρέμα. Ρίχνετε στην επιφάνεια την μαρέγκα και βάζετε την τάρτα σε μέτριο φούρνο. Την ψήνετε για 12 λεπτά για να ροδίσει η μαρέγκα. Διατηρήτε την τάρτα στο ψυγείο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου