ΑΣΤΑΚΟΣ ΑΛΑ ΑΜΕΡΙΚΕΝ


ΥΛΙΚΑ

2 αστακοί κατεψυγμένοι ( περίπου 300-400 γρ.)
3-4 κρεμμύδια
5 ντομάτες
1/3 σελινόριζα
απόσταγμα από κρασί ( ανάλογα την προτίμηση μας)
αλάτι και πιπέρι καγιέν







ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε για λίγο τους αστακούς κάτω από το κρύο νερό της βρύσης καθώς και τα λαχανικά. Έπειτα κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια και τα τοποθετούμε μαζί με τον αστακό μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ζεσταθούν για 7 λεπτά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν για 30 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά βγάζουμε τους αστακούς και τους διατηρούμε ζεστούς. Περνάμε τα λαχανικά από μια λεπτή σίτα. Στη σάλτσα ρίχνουμε αλάτι, το πιπέρι καγιέν και το απόσταγμα κρασιού για να δώσουμε στη σάλτσα μια πικάντικη γεύση. Τοποθετούμε την σάλτσα σε μια σαλτσιέρα και με αυτή περιχύνουμε τους αστακούς που θα τοποθετήσουμε σε κάθε πιάτο χωριστά.

Σχόλια