ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ


ΥΛΙΚΑ

6 πιπεριές
6 ντομάτες
14 κουτ. σούπας ρύζι
150 γρ. λάδι
2 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
2 κρεμμύδια
1 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2-3 ντομάτες τριμμένες
λίγο κανέλα ή μπαχάρι
λίγος μαιντανός
λίγο δυόσμο
3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
αλάτι και πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες. Κόβουμε το επάνω μέρος από τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε από τους σπόρους. Αδειάζουμε και τις ντομάτες. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με αλάτι και λίγη ζάχαρη και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση. Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Κόβουμε σε κομμάτια την ψίχα της ντομάτας(αυτή που αφαιρέσαμε από τις ντομάτες). Ρίχνουμε και τις τριμμένες ντομάτες, τον μαιντανό ψιλοκομμένο, το ρύζι, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μερικά λεπτά. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές με την γέμιση. Τα σκεπάζουμε με τα κομμάτια τους που είχαμε που είχαμε κόψει. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι από πάνω και ένα φλιτζάνι νερό και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο γαι 1 ώρα. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό έως κρύο με τυρί φέτα ή γιαούρτι.