
ΥΛΙΚΑ
4 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
5 κουτ. τσαγιού κοφτά μπέκιν πάουντερ
1 κουτ. τσαγιού σόδα
1/2 κουτ. τσαγιού κοφτό αλάτι
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
4 κουτ. σούπας λάδι
3/4 φλιτζ. τσαγιού καρύδια ψιλ.
1/4 φλιτζ. τσαγιού φρουί γλασέ ψιλ. ( πορτοκάλι ή κίτρο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζετε μαζί με το αλεύρι, το μπέκιν, την σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε στο μίγμα τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και τολάδι ενώ το ανακατεύετε έως ότου γίνει λείο. Μετά ρίχνετε τα καρύδια και το φρουί γλασέ. Αδειάζετε το χυλό σε φόρμα ή σε ταψί λαδωμένο.Ψήνετε το κέικ σε μέτριο φούρνο περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Το σερβίρετε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.