ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό χταπόδι
3 μεγάλα μαρούλια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ποτήρι κρασιού λάδι
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 λεμόνι
2 κουτ. σούπας αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα κεμμύδια ψιλοκομμένα και το χταπόδι κομμένο σε μικρά κομμάτια. Τσιγαρίζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Μετά προσθέτουμε τα μαρούλια κομμένα σε χοντρές λουρίδες και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά. Όταν βράσουν κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά. Σε ένα ποτήρι στίβουμε το λεμονι και προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να γεμίσει μέχρι την μέση. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζουμί στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε 10 λεπτά και μετά σερβίρουμε.