ΤΑΡΤΑ ΜΑΡΕΓΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
3/4 κουταλάκι κρεμόριο
4 ασπράδια


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1/3 φλτζ. τσαγιού ζάχαρη
60 γρ. σοκολάτα
6 κουταλιές αλεύρι
2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
3 κροκάδια αυγών
3/4 τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
λίγη βανίλια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμιγνύετε την ζάχαρη με το κρεμόριο. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να πήξουν. Ρίχνετε λίγη-λίγη την ζάχαρη ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα για τάρτες και απλώνετε μέσα μαρέγκα ώστε να καλυφθούν ο πάτος και τα τοιχώματα. Κατόπιν βάζετε μέσα σε σακούλα με κορνέ την υπόλοιπη κρέμα και κάνετε μπορντούρα από μαρέγκα. Βάζετε την τάρτα μαρέγκα σε σιγανό φούρνο και αφήνετε να ψηθεί για 1 ώρα περίπου. Την αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτας: βάζετε σε μπεν μαρί 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη, την σοκολάτα ψιλοκομμένη και το αλεύρι. Προσθέτετε το γάλα λίγο-λίγο ενώ ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Χτυπάτε το κροκάδια των αυγών με 3/4 του τσαγιού ζάχαρη. Ρίχνετε το μίγμα στην κρέμα και την ανακτεύετε για 2 λεπτά επάνω σε νερό που βράζει. Προσθέτετε το βούτυρο και την βανίλια. Την απλώνετε μέσα στν τάρτα μαρέγκα. Γαρνίρετε με κρέμα σαντιγί και με τριμμένη σοκολάτα.

Σχόλια