ΥΛΙΚΑ
3/4 του κιλού κρέας ψαχνό ψημένο ή μαγειρεμένο
λίγο ζαμπόν
150 γρ. βούτυρο
1 1/2 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
3 αυγά
3/4 φλιτζ. αλεύρι
3 ποτήρια γάλα
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε σε μικρά κυβάκια το κρέας και το ζαμπόν. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μισό βούτρο ( το άλλο μισό θα το χρειαστείτε στο τηγάνισμα) στη φωτιά και όταν λιώσει ανακτεύετε μέσα το αλεύρι, προσθέτετε το γάλα ή αν θέλετε μπορείτε να βάλετε ζωμό κρέατος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει. Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε μέσα τους κρόκους των αυγών ανακατεύοντας γρήγορα. Μετά προσθέτετε το κρέας, το ζαμπόν και αφού τα ανακατέψετε καλά αδειάζετε το μίγμα σε μια πιατέλα βουτυρωμένη και σκεπάζετε με λαδόχαρτο. Όταν κρυώσει το μίγμα πλάθετε κροκέτες κυλινδρικές τις βουτάτε μέσα σε αυγό χτυπημένο με λίγο αλάτι και αφού τις αλευρώσετε τις περνάτε από φρυγανιά τριμμένη και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τις βάζετε σε μια πιατέλα και τις γαρνίρετα με μαιντανό ψιλοκομμένο ή με διάφορα σαλατικά τις αρεσκείας σας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου