ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ



ΥΛΙΚΑ

1 αυγό ( χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι)
1/2 πακέτο μαργαρίνη
1/2 ποτήρι νερού λάδι
3/4 ποτηριού γάλα
40 γρ. μαγιά νωπή
4 ποτήρια νερού αλεύρι
σουσάμι ή κόλιανδρο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

100 γρ. φέτα ή κασέρι
3 μέτριες πατάτες βρασμένες
2 πιπεριές κόκκινες κέρατο
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκ.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε χλιαρό νερό λιώνετε τη μαγιά και τη ζάχαρη και περιμένετε να φουσκώσει. Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι κάνετα μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνετε το γάλα με τη μαγιά, το ασπράδι, τη μαργαρίνη λιωμένη, το λάδι, το αλάτι και τα ζυμώνετε. Καλύπτετε τη ζύμη με ένα πανί μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. Ετοιμάζετε την γέμιση. Τρίβετε τις πατάτες, το λιωμένο τυρί, τον μαιντανό ψιλοκομμένο, τις πιπεριές σαν σπιρτόξυλα και ανακατεύετε. Από το ζυμάρι κόβετε κομμάτια σε μέγεθος αυγού. Τα στρογγυλεύετε και τα πατάτε ελαφρά. Στο κέντρο βάζετε ένα κουταλάκι από το μίγμα και το κλείνετε να μην φαίνεται το μίγμα. Σε βουτυρωμένο ταψί τοποθετήτε τα ψωμάκια ανάποδα και τα αφήνετε να φουσκώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα. Τα αλείφετε με τον κρόκο, τα πασπαλίζετε με το σουσάμι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια