ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ


ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζ. αλεύρι
3/4 του πακέτου ( των 250 γρ. ) μαργαρίνη
1/2 φλιτζ. παρμεζάνα
1/2 φλιτζ. τυρί φέτα σε κομματάκια
3/4 κιλού φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκ.
200 γρ. κρέμα γάλακτος
6-7 κουτ. της σούπας κονιάκ
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κύβο κοτόπουλου
1 κουτ. σούπας κορν φλάουερ
λίγη μαργαρίνη για το σωτάρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβετε τη μαργαρίνη σε κομματάκια μέσα στο αλεύρι. Προσθέτετε τα τυριά και ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να γίνουν μια μπάλα. Την τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο, την αφήνετε μερικές ώρες να ξεκουραστεί και μετά την βάζετε σε μια φόρμα τάρτας και την πατάτε με τα δάχτυλα σας. Στο μεταξύ σωτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια στην μαργαρίνη σε ένα μεγάλο τηγάνι για λίγα λεπτά. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος. τον κύβο, το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουερ ανακατεμένο με το κονιάκ. Τα σιγοβράζετε λίγα λεπτά μέχρι να γίνει πηχτή σάλτσα. προσθέτετε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια και αδειάζετε όλο το μίγμα επάνω στην άψητη τάρτα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.  

Σχόλια