ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό χοιρινό
2 1/2 κιλά λάχανο
1/2 φλιτζ. βούτυρο
3 κρεμμύδια
1 1/2 κουτ. πελτέ
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το κρέας σε μερίδες, το πλένετε και το αλατοπιπρώνετε. Βάζετε στην κατσαρόλα το βούτυρο και όταν κάψει ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες, ανακατεύετε μια δυο φορές και ρίχνετε και το κρέας. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ροδοκοκκινήσει το κρέας και όταν καβουρντιστεί ρίχνετε τον πελτέ αραιωμένο με νερό, ρίχνετε και άλλο νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, χαμηλώνετε την φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει. Καθαρίζετε το λάχανο εξωτερικά, κόβετε το κοτσάνι, το σχίζετε σε τέσσερα κομμάτια και το βάζετε μέσα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Όταν πάρει βράση το λάχανο και ζεματιστεί το σουρώνετε. Αφού στραγγίσει καλά παραμερίζετε το κρέας στην κατσαρόλα και βάζετε το λάχανο. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, νερό ώσπου να σκεπαστεί σχεδόν όλο το φαγητό. Σκεπάζετε με ένα πιάτο και αφήνετε να σιγοβράσει κουνώντας το τακτικά για να μην κολλήσει το φαγητό. Αν πιει το νερό και δεν έχει ψηθεί ακόμη ρίχνετε λίγο ακόμη νερό. Κανονίζετε έτσι το κρέας και το λάχανο να ψηθούν μαζί.
Θα πρέπει να προσέξετε την ποιότητα του κρέατος. Αν είναι σκληρό πρέπει να είναι σχεδόν έτοιμο όταν ρίξετε το λάχανο. Αν είναι τρυφερό ρίχνετε το λάχανο όταν θα έχει μισοψηθεί το κρέας και όταν βράσει το λάχανο θα είναι έτοιμο και το κρέας. Το σερβίρετε μέσα σε μια μεγάλη πιατέλα στη μέση το κρέας και γύρω-γύρω το λάχανο. Αφήστε λίγο στη φωτιά τη σάλτσα να δέσει και περιχύνετε το φαγητό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου