ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ



ΥΛΙΚΑ

1.250 γρ. κολοκυθάκια
250 γρ. βούτυρο ή λάδι
250 γρ. κεφαλοτύρι
1 δόση πηχτή μπεσαμέλ
τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε, ξύστε και πλύνετε τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε ψιλές φέτες και τα αλατοπιπερώνετε. Βάζετε το λάδι ή το βούτυρο στο τηγάνι και όταν κάψει καλά αλευρώνετε τις φέτες απο τα κολοκύθια και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν.Αφού τηγανιστούν τα κολοκυθάκια, βουτυρώνετε ένα ταψί, βάζετε μέσα μια στρώση μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και βάζετε επάνω μια στρώση κολοκυθάκια. Επαναλάβετε το ίδιο εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα κολοκυθάκια και τα σκεπάζετε με μια παχιά στρώση μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε απο επάνω με τυρί κια τριμμένη φρυγανιά και περιχύνετε με λιωμένο βούτυρο όλη την επιφάνεια. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο περίπου μισή ώρα ώσπου η μπεσαμέλ να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.

Σχόλια