ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζ. ρύζι
5 φλιτζ. ζωμό κρέατος ή κότας
5 φέτες ζαμπόν
2 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1 1/2 φλιτζ. βούτυρο
4 αυγά
1/2 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε το πιλάφι με το ζωμό, το βούτυρο και το ρύζι με το ανάλογο αλατοπίπερο. Πριν τραβήξει το ρύζι όλο το ζωμό, ρίξτε μέσα και ανακατέψτε το περισσότερο τυρί. Κατεβάστε τπ πιλάφι από τη φωτιά και αφήστε το να μισοκρυώσει. Σπαστε τα αυγά χτυπήστε τα λίγο και προσθέστε τα στο ρύζι. Ανακατέψτε μέσα και το ζαμπόν ψιλοκομμένο και αδειάστε το πιλάφι σε βουτυρωμένο ταψί. Στρώστε το ομοιόμορφα, πασπαλίστε το με το υπόλοιπο τυρί και λίγη τριμμένη φρυγανιά. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο( μισό φλιτζάνι), ραντίστε την επιφάνεια και βάλτε το ταψί σε μέτριο φούρνο να ψηθεί γύρο στο 1/4 της ώρας και να κάνει μια χρυσόξανθη κρούστα. Κόψτε το σε κομμάτια, βάλτε τα σαν πυραμίδα μέσα σε μια πιατέλακαι σερβίρετε όπως είναι ζεστά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου