ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ



ΥΛΙΚΑ

3 κρόκους αυγού

3 ασπράδια
7 μπισκότα πτι-μπερ
3 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου
200 γρ. νερό
2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη φρουκτόζη
3 κουτ. σούπας ζάχαρη κανονική
1 κουτ. γλυκού γλυκαντικό ζάχαρης



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Για φόρμα 20άρα. Βάζουμε στη φόρμα στον πάτο μια λαδόκολλα. Για τη βάση χτυπάμε 1 ασπράδι να αφρατέψει. Το ρίχνουμε στα τριμμένα μπισκότα ανακατεύουμε λίγο και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα στη φόρμα. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Για τη γέμιση ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με το νερό σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη φρουκτόζη αφήνοντας να πάρει βράσει και να πυκνώσει. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το γλυκαντικό. Αφήνετε να κρυώσει. Ανακατεύετε τους 3 κρόκους αυγών και τους προσθέτουμε στην κρέμα λεμονιού ανακατεύοντας καλά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο γλυκαντικό. Βάζουμε την κρέμα επάνω στην ψημένη βάση και ψήνετε για άλλα 10-12 λεπτά. Εν τω μεταξύ χτυπήστε τα υπόλοιπα ασπράδια με τις 3 κουταλιές ζάχαρη μέχρι να σφίξουν σε μαρέγκα. Με ένα κουτάλι βάζετε τη μαρέγκα επάνω στην τάρτα. Με το καμινέτο το καίτε ή ψήνετε για 5-6 λεπτά στο γκριλ μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα. Η δόση της πίτας  είναι για 4 μεγάλα κομμάτια αν θέλετε για μια πιο πολλά μπορείτε να κάνετε διπλή δόση.

Σχόλια