ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ
200 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
110 γρ. βούτυρο λιωμένο ( όχι καυτό απλώς λιωμένο)
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
300 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε επάνω το βούτυρο. Αφού γίνει μια μάζα παίρνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. και πιέζουμε το μίγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί καλά. Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο για 10-12 λεπτά. Όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει η βάση, αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα με την κρέμα σαντιγύ απαλά. Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα με απαλές κινήσεις. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε το γλυκό πριν το σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου