ΥΛΙΚΑ
2 κουτιά μπισκότα
1 γάλα ζαχαρούχο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
χυμό 4-5 λεμονιών
1 κονσέρβα βύσσινο ( όχι γλυκό)
1 κουτ. σούπας κορν φλάουερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σε ένα μιξεράκι τα μπισκότα και τα κάνετε μικρά κομμάτια σαν τριμμένη φρυγανιά. Σε μια φόρμα που ανοίγει από πάνω, βάζετε λίγο γάλα και ρίχνετε τα τριμμένα μπισκότα έτσι ώστε να τα απορροφήσει και να γίνει σαν βάση του κέικ. Περιχύνετε τα μπισκότα με λίγο γάλα για να το πιει καλά. Στο μίξερ βάζετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να χτυπηθούν για λίγο και μετά σιγά-σιγά ρίχνετε τον χυμό λεμονιού. Δοκιμάζετε συγχρόνως την γεύση μέχρι να σας αρέσει ( να μην είναι ξινό). Το ρίχνετε πάνω από την βάση που έχετε φτιάξει και το βάζετε στο ψυγείο. Ετοιμάζετε τη σάλτσα από τα βύσσινα, ανοίγοντας την κονσέρβα και σουρώνοντας το ζουμί, σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε μια κουταλιά κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό και ανακατεύετε καλά. Μόλις πήξει βάζετε τα βύσσινα πάνω από την κρέμα στο γλυκό και περιχύνετε με το ζωμό που έχετε πήξει στην κατσαρόλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου