ΥΛΙΚΑ
4 1/2 φλιτζ. φράουλες
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
10 κουτ. σούπας ζάχαρη
1+ 1/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
12 φράουλες με το κοτσάνι τους
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
βούτυρο
τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα αδειάζετε τις μισές φράουλες, το χυμό λεμονιού, 6 κουταλιές ζάχαρη και τα βράζετε για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας μερικές φορές. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και το αδειάζετε στο μπλέντερ. Χτυπάτε να γίνει πουρές, αδειάζετε σε μεγάλο μπολ και βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας ώσπου να σφίξει. Προσθέτετε στην κρέμα το μίγμα από τις φράουλες και ανακατεύετε καλά. Ψιλοκόβετε τις υπόλοιπες φράουλες και τις προσθέτετε στο μίγμα της κρέμας. Μοιράζετε το μίγμα σε 6 ψηλά ποτήρια και τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν καλά για τουλάχιστον μια ώρα. Πλένετε καλά τις φράουλες χωρίς να κόψετε το κοτσάνι τους και τις στεγνώνετε καλά. Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και κατόπιν βουτάτε τις ολόκληρες φράουλες ως την μέση στη σοκολάτα με την τρούφα. Τις ακουμπάτε σε χαρτί ψησίματος ώσπου να πήξει και να κρυώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια διακοσμήτε τα ποτήρια με τις φράουλες και σερβίρετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου