ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ


ΥΛΙΚΑ

1 τσουρέκι πολίτικο
1 κιλό φράουλες
2 κρέμες γάλακτος
1 κιλό ζάχαρη
βανίλια
3 1/4 φλιτζ. γάλα φρέσκο
2 δόσεις εσάνς βανίλιας
χυμό 3 λεμονιών για το μαρινάρισμα
20 άσπρα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε και πλένετε τις φράουλες. Τις κόβετε στη μέση, τις στρώνετε σε ένα ταψάκικαι τις ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού για να μαριναριστούν για δυο ώρες. Στη συνέχεια βάζετε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, έχοντας κρατήσει μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη για την κρέμα, και το νερό και τα βράζετε για 15 λεπτά. Ρίχνετε μέσα στο σιρόπι τις φράουλες και βράζουν μέχρι να μαλακώσουν. Κόβετε στη μέση το τσουρέκι, αφαιρείτε την κόρα και το τοποθετήτε σε ένα μακρόστενο πυρέξ έτσι ώστε να πιάσει όλο τον πάτο. Περιχύνετε το ζεστό σιρόπι κρατώντας τις φράουλες στην άκρη. Στη συνέχεια φτιάχνετε την κρέμα. Από το γάλα παίρνετε μισό ποτήρι, βάζετε το φακελάκι με την σκόνη βανίλια και τη μια κουταλιά ζάχαρη που έχετε κρατήσει. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μίγμα του ποτηριού ανακατεύοντας συνεχώς. Το ξαναβάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Στρώνετε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο τσουρέκι και αφήνετε να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε στο μίξερ τις κρέμες γάλακτος με τις εσάνς βανίλιας έως να γίνουν σφικτή σαντιγί. Απλώνετε και την σαντιγί πάνω από την κρέμα και βάζετε μία-μία τις φράουλες πάνω στη σαντιγί. Τέλος ψιλοκόβετε τα αμύγδαλα και τα καβουρντίζετε. Στολίζετε με τα αμύγδαλα τις φράουλες και βάζετε το εκμέκ στο ψυγείο για όσες πιο πολλές ώρες μπορείτε να παγώσει καλά.

Σχόλια