ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ



ΥΛΙΚΑ

16-18 φύλλα λάχανο
200 γρ. μακαρόνια
100 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 ποτηράκι κρασί λευκό
2-3 κουταλιές σούπας λάδι
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
1 φλιτζανάκι ντοματοχυμό
αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάτε τα φύλλα σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Βράζετε το κρεμμύδι με λίγες κουταλιές ζωμό λαχανικών μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το λάδι και τον κιμά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τον ντοματοχυμό και 1 φλιτζάνι ζωμό και συνεχίζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Βράζετε τα μακαρόνια. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε στα τέσσερα. Αναμιγνύεται με τον κιμά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, το μισό τυρί και ανακατεύετε. Μοιράζετε τη γέμιση στα φύλλα και τα τυλίγετε. Τοποθετείτε τα ρολλά σε πυρίμαχο ταψί. Περιχύνετε με τον υπόλοιπο ζωμό, σκορπίζετε το βούτυρο σε κομματάκια και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Σκεπάζετε με το αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Σχόλια