ΥΛΙΚΑ
1 1/2 με 2 κιλά σπανάκι
1 βιτάμ μαλακό
3 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι παγωμένο νερό
1/2 κιλό φέτα
2 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξετε το ζυμάρι βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι κια το βιτάμ και το δουλεύετε με τα χέρια σας μέχρι να απορροφηθεί τελείως το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό για να τελειώσετε το ζύμωμα. Το ζυμάρι μπαίνει στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Για την γέμιση σοτάρετε με λίγο λάδι το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και το βάζετε σε ένα σουρωτό για να φύγουν τα υγρά του. Προσθέτετε τη φέτα τριμμένη και ένα αυγό. Χωρίζετε το ζυμάρι σε δυο μέρη και ανοίγετε με τον πλάστη ένα φύλλο για τον πάτο της πίτας και ένα για σκέπασμα. Λαδώνετε ένα μέτριο πυρέξ, στρώνετε το ένα φύλλο, ρίχνετε τη γέμιση, στρώνετε και το πάνω φύλλο και ένα μαχαίρι χαράσετε ελαφρώς τα κομμάτια της πίτας. Αλείφετε με αυγό την επιφάνεια και ψήνετε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου