ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι
200 γρ. σταφίδα
200 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
200 γρ. καρύδια καθαρισμένα
250 γρ. κόντιτα πορτοκάλι
200 γρ. κουκουνάρια
25 γρ. μαγιά μπύρας
150 γρ. ζάχαρη
κανέλα τριμμένη
μοσχοκάρυδο
γαρύφαλλο
ΥΛΙΚΑ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑΣ
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. ζάχαρη
κανέλα
γαρύφαλλα
μοσχοκάρυδο
3 κουτ. σούπας λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνετε σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό τη μαγιά μπύρας. Ψιλοκόβετε τα αμύγδαλα και τα καρύδια. Αναμιγνύετε το αλεύρι με τη μαγιά μπύρας. Σε λίγο νερό διαλύετε τη ζάχαρη, τη βάζετε σε σιγανή φωτιά ώστε να γίνει σιρόπι και το προσθέτετε στο αλεύρι. Δουλεύετε τη ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή. Προσθέτετε τα καρύδια, τα κόντιτα, τα κουκουνάρια, τα αμύγδαλα, τη σταφίδα και λίγο από τα αρωματικά. Πλάθετε σε μια μπάλα τη ζύμη και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου σκεπασμένη για 12 ώρες περίπου. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την γαρνιτούρα. Λιώνετε σε μέτρια θερμοκρασία τη ζάχαρη με λίγο νερό ώστε να γίνει σιρόπι. Το βγάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το αλεύρι, το λάδι και τα αρωματικά. Αναμιγνύετε καλά. Βουτυρώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε το ψωμί, το σκεπάζετε με την γαρνιτούρα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3/4 της ώρας περίπου. Αφήνετε να κρυώσει πριν το σερβίρετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου