ΥΛΙΚΑ
2 1/2 κιλά καρύδια
1/2 κιλό φρυγανιά κοπανισμένη
2 χαρτάκια βανίλια
1 μεγάλη σοκολάτα κουβερτούρα ( 250 γρ.)
1 κιλό ζάχαρη άχνη
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερού νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοπανάτε τα καρύδια και την φρυγανιά και τα βάζετε σε μια λεκάνη. Προσθέτετε την βανίλια και την σοκολάτα τριμμένη και τα ανακατεύετε. Βράζετε τα 2 ποτήρια ζάχαρη με 2 1/2 ποτήρια νερό για 5 λεπτά και κάνετε σιρόπι. Ρίχνετε το σιρόπι μέσα στο μίγμα και τα ανακατεύετε όλα μαζί καλά. Παίρνετε μία-μία κουταλιά από το μίγμα και τα πλάθετε σε διάφορα σχήματα, τα τυλίγετε στην ζάχαρη άχνη και κατόπιν μέσα σε λαδόχαρτο. Τα τοποθετείτε στο ψυγείο και ύστερα από 3 ώρες είναι έτοιμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου