ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη
1 φλυτζάνι γάλα
45 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
25 γρ. μαγιά μπύρας
25 γρ. κουκουνάρια
25 γρ. φυστίκια ξεφλουδισμένα
1 ποτήρι λικέρ
2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζετε τη σταφίδα για μισή ώρα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό. Λιώνετε το βούτυρο σε μπεν-μαρί και διαλύετε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε το γάλα με τη μαγιά. το βούτυρο, το λικέρ και το χυμό πορτοκαλιού. Πλάθετε τη ζύμη, προσθέτετε τις σταφίδες, τα κουκουνάρια και τα φυστίκια. Πλάθετε τη ζύμη σε μια μπάλα και την αφήνετε σε μια λεκάνη σκεπασμένη σε δροσερό μέρος για 12 ώρες. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε ένα ταψί. Τοποθετείτε τη ζύμη πλασμένη σε σχήμα φραντζόλας. Χαράζετε με ένα μαχαίρι το ψωμί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Αφήνετε να κρυώσει και το σερβίρετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου