ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΠΑΜΑ


ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο σε μερίδες
6 κρεμμύδια σε φέτες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 καρότα
1/2 κούπα σταφίδες
2 ξύλα κανέλας
20 κόκκους πιπέρι
1/4 κούπας ρύζι για πιλάφι
1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλου
αλάτι κια πιπέρι






ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αχνίστε τα κρεμμύδια και στραγγίστε τα καλά. Σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο λάδι να ροδίσουν και αφαιρέστε τα με τρυπητή κουτάλα. Προσθέστε στο λάδι τα κρεμμύδια, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και ανακατέψτε επάνω στη φωτιά για 5 λεπτά  να μελώσουν. Προσθέστε τις σταφίδες, την κανέλα, αλάτι, τους κόκους πιπεριού και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 30 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και το ζωμό κοτόπουλου και συνεχίστε αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά ακόμη μέχρι να φουσκώσει το ρύζι. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Σχόλια