ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΑ


ΥΛΙΚΑ

2 αυγά
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
ελάχιστη σόδα
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 φλιτζ. λάδι
1/2 φλιτζ. μέλι
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάτε σε μια λεκάνη τα αυγά κια τα χτυπάτε με το σύρμα. Προσθέτετε την σόδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού. Ρίχνετε και το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνετε την ζύμη καλά. Την ανοίγετε φύλλο όσο μπορείτε ψιλό. Με την  ρόδα κόβετε λουρίδες. Παίρνετε μια-μια λουρίδα και αρχίζετε να κλείνετε με τα δάχτυλά σας σφικτά ισόμετρες σφηκοφωλιές. Η κάθε μια να έχει ένα μικρό άνοιγμα. Αφού γίνει όλη η λουρίδα έτσι την μαζεύουμε προς τα μέσα πολύ απαλά και ενώνουμε την μια σφηκοφωλιά με την άλλη σχηματίζοντας ένα μεγάλο πιατέλο τσαγιού. Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει καλά. Ρίχνετε από ένα ξεροτήγανο κάθε φορά μέσα για 1 λεπτό. Το γυρίζετε από την άλλη μεριά για άλλο 1 λεπτό με δυο πηρούνια. Το βγάζετε σε μέρος να στραγγίξει κια συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα. Τα τοποθετείτε σε μεγάλη πιατέλα σειρές-σειρές και ρίχνετε από πάνω κανέλα, ζάχαρη και μέλι.

Σχόλια