ΨΩΜΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ


ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι
400 γρ. μέλι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. ξεφλουδισμένα και
καβουρντισμένα αμύγδαλα
150 γρ. φρούτα κόντιτα
80 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
50 γρ. κουκουνάρια
50 γρ. βούτυρο
4 αχλάδια
1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 ποτηράκι λικέρ
κανέλα


ΥΛΙΚΑ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑΣ

ξεφλουδισμένα και
καβουρντισμένα αμύγδαλα
κουκουνάρια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ μουλιάζετε τη σταφίδα με το λικέρ. Στο μεταξύ βράζετε τα αχλάδια σε νερό. Κόβετε τη σοκολάτα σε κομματάκια κια ψιλοκόβετε τα κόντιτα. Στραγγίζετε τα αχλάδια, τα ξεφλουδίζετε και τα πολτοποιείτε. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι προσθέτετε τη σουλτανίνα αφού τη στραγγίξετε καλά, τα κόντιτα, τη σοκολάτα, τον πολτό των αχλαδιών, τα αμύγδαλα, τα κουκουνάρια, το βούτυρο, το γλυκάνισο, τη σόδα και την κανέλα. Ζεσταίνετε για 3 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι το μέλι και το ρίχνετε στο μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Στη συνέχεια τοποθετείτε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα και τα κουκουνάρια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3/4 της ώρας περίπου. Αφήνετε να κρυώσει και το σερβίρετε.

Σχόλια