ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας έτοιμη
4 αυγά
2/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. γαρίδες
3 κουταλιές σούπας βασιλικό
30 γρ. κουκουνάρι ψιλοκ.
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
λίγο σκόρδο τριμμένο
βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνετε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου και την ανοίγετε σε φύλλο πάχους λίγων χιλιοστών. Βουτυρώνετε μια ρηχή στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ. και απλώνετε μέσα τη σφολιάτα φροντίζοντας να καλύψετε και τα τοιχώματα της φόρμας και γυρίζετε προς τα μέσα τις άκρες της ζύμης. Απλώνετε επάνω στη ζύμη μια στρογγυλή λαδόκολλα και τη σκεπάζετε με ξερά φασόλια. Ψήνετε την πίτα σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά. Στο μεταξύ χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτετε το βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το κεφαλοτύρι, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Ζεματάτε τις γαρίδες για λίγα λεπτά σε νερό που βράζει, τις στραγγίζετε και τις ξεφλουδίζετε. Όταν ψηθεί η σφολιάτα τη βγάζετε από το φούρνο, αφαιρείτε τα φασόλια και τη λαδόκολλα και την γεμίζετε με το μίγμα που έχετε ετοιμάσει. Σκεπάζετε την πίτα με αλουμινόχαρτο και την βάζετε ξανά στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου. Αφού ψηθεί βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε την πίτα στο φούρνο για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου