ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΤΗΓΑΝΙΑ


ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κιλό κρέας χοιρινό
1 κιλό πράσα
1 κούπα λάδι ή και περισσότερο
1/2 κούπα τυρί φέτα
λίγο σέλινο
αλάτι και πιπέρι






ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τα πράσα από τα φύλλα και τα κόβετε σε φέτες και ξανά στα ενδιάμεσα 2-3 φορές. Τα πλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε κομματάκια και το αλατοπιπερώνετε. Βάζετε στο τηγάνι το λάδι και τηγανίζετε το κρέας ώσπου να ροδίσει. Όταν τηγανιστεί το κρέας το βάζετε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε τότε στο τηγάνι τα πράσα και το σέλινο ψιλοκομμένο και τα αφήνετε να σιγοψηθούν. Όταν κοντεύουν να γίνουν ρίχνετε μέσα το κρέας με το τυρί ψιλοκομμένο. Αφήνετε λίγο ακόμη να βράσουν καλά όλα μαζί και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Σερβίρετε ζεστό σαν ορεκτικό ή και σαν φαγητό.

Σχόλια