ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καρύδια
2 κιλά αμύγδαλα
1/2 κιλό σουσάμι
1 φλιτζ. μέλι
2 φλιτζ. ζάχαρη
κανελλογαρύφαλλα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κιλό αλεύρι
2 πορτοκάλια
1 κουταλιά λάδι
μαστίχα
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μέλι, την ζάχαρη και λίγο νερό. Το βάζουμε στην φωτιά να γίνουν όλα ένα μίγμα και κατεβάζοντας την κατσαρόλα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά όλα κοπανισμένα. Ανακατεύουμε και η γέμιση μας είναι έτοιμη. Ετοιμάζουμε την ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλα που τα κόβουμε σε στρογγυλά δισκάκια. Βάζουμε στο καθένα από μια κουταλιά γέμιση και το διπλώνουμε πιέζοντας το στην άκρη με βρεγμένα χέρια. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, τα βγάζουμε και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου