ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ


ΥΛΙΚΑ

1.200 γρ. χοιρινό
2-3 κρεμμύδια ψιλοκ.
1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη
1 1/2 κιλό σελινόριζα
αλάτι και πιπέρι


ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 κροκάδια αυγών
1 λεμόνι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό. Το σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει. Καθαρίζετε το σέλινο, το πλένετε και το κόβετε σε χοντρές φέτες. Το ρίχνετε σε νερό που βράζει, αφήνετε να βράσει για πέντε λεπτά και μετά το στραγγίζετε. Όταν το κρέας μισοβράσει, ρίχνετε το ζεματισμένο σέλινο και 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό. Το σκεπάζετε με ένα πιάτο και κατόπιν με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι το κρέας και το σέλινο να μαλακώσουν. Ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και το αλεύρι. Ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να βράσει. Το τραβάτε από την φωτιά και ρίχνετε λίγο-λίγο το ζουμί του φαγητού που πρέπει να είναι λιγότερο από 2 φλιτζάνια τσαγιού. Εαν δεν είναι τόσο το συμπληρώνουμε με νερό. Βάζετε πάλι την κατσαρόλα στην φωτιά και βράζετε το μίγμα μέχρι να πήξει ελαφρά. Το ρίχνετε μέσα στα χτυπημένα κροκάδια και προσθέτετε τον χυμό λεμονιού. Ρίχνετε το αυγολέμονο στο φαγητό, το ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά 5-6 λεπτά. χωρίς να το αφήσετε να πάρει βράση. Το σερβίρετε αμέσως.

Σχόλια