ΥΛΙΚΑ
1 κιλό και 240 γρ. λάδι
1 1/2 ποτήρι νερού αλισίβα
ζουμί από 4 πορτοκάλια
ξύσμα από 4 πορτοκάλια
1 κουταλιά σούπας σόδα
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
αλεύρι όσο πάρει
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κανελογαρύφαλλα σε σκόνη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 ποτήρι μέλι
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
200 γρ. καρύδια κοπανισμένα
λίγη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε 1/2 ώρα σε μια λεκάνη το λάδι με την ζάχαρη. Ρίχνετε σιγά -σιγά το σταχτόνερο, το χυμό των πορτοκαλιών, το ξύσμα και τα δουλεύετε όλα μαζί. Διαλύετε την σόδα στο κονιάκ και τα προσθέτετε, ρίχνετε και τα κανελογαρύφαλλα και λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε ώσπου να γίνει μια ζύμη κανονική και να πλάθετε. Κόβετε κομμάτια από την ζύμη, τα πλάθετε στο χέρι σας και τα τοποθετήτε σε ένα ταψί. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά. Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 1' λεπτό , ρίχνετε μέσα τα μελομακάρονα, τα αφήνετε να μελώσουν για 1' λεπτό, τα παίρνετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετήτε σε μια πιατέλα. Όπως είναι ζεστά, τα πασπαλίζετε με τα καρύδια και την κανέλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου