ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ


ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό κιμάς
βούτυρο ή φυτίνη
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
1/2 κιλό μελιτζάνες
2 φλιτζ. τσαγιού μπεσαμέλ
( 3 κουταλιές βούτυρο, 4 κουταλιές αλεύρι,
2 φλιτζ. γάλα και λίγο μοσχοκάρυδο)
2-3 αυγά
τυρί τριμμένο
9 φύλλα του μπακλαβά
αλάτι και πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με βούτυρο και προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά. Ψήνετε στον φούρνο τις μελιτζάνες, αφαιρείτε τον φλοιό και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ και προσθέτετε τα αυγά και το τυρί. Αναμιγνύετε τον κιμά, τις μελιτζάνες και την μπεσαμέλ. Βάζετε 3 φύλλα βουτυρωμένα το ένα επάνω στο άλλο και ρίχνετε στην μια άκρη το 1/3 του μίγματος. Διπλώνετε τις δυο άκρες προς το κέντρο και το τυλίγετε σε ρολό. Γίνεται ένα μεγάλο μπουρέκι. Ετοιμάζετε και άλλα δύο κατά τον ίδιο τρόπο. Τα βάζετε σε ταψί, τα περιχύνετε με βούτυρο και τα ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Σχόλια