ΥΛΙΚΑ
300 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
300 γρ. φύλλο μπακλαβά
150 γρ. βούτυρο γάλακτος
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 κιλό άχνη ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
λίγο ανθόνερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθετε τα αμύγδαλα. Τα βάζετε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι νερό και τα βράζετε για 3 λεπτά. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε τους κρόκους και μια κουταλιά ανθόνερο κια ανακατεύετε καλά. Κόβετε τα φύλλα σε λουρίδες. Λιώνετε το βούτυρο, παίρνετε μια-μια την βουτυρώνετε, βάζετε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνετε σε τρίγωνα. Τοποθετήτε τα τρίγωνα σε βουτυρωμένο ταψί, σε σιγανή φωτιά ώστε να ψηθούν χωρίς να κοκκινίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα ραντίζετε με ανθόνερο αν θέλετε και τα πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου