ΥΛΙΚΑ
1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού άνθος ρυζιού
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
3 αυγά
λάδι για το τηγάνισμα
λίγη κανέλα
ζάχαρη
ανάλογο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο και το αλάτι και όταν αρχίζει να βράζει ρίχνετε το άνθος ρυζιού και ανακατεύετε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα ώσπου να πήξει και να μην κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. Γυρίζετε την κρέμα σε μια λεκάνη, αφήνετε 5' λεπτά να κρυώσει, προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάτε με δύναμη να ενωθούν. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα αρκετό λάδι και ρίχνετε αρκετό λάδι και ρίχνετε μέσα κουταλιές- κουταλιές την ζύμη. Ψήνετε τους σβίγγους σε μέτρια φωτιά και όταν φουσκώσουν και ροδίσουν τους γυρίζετε από την άλλη μεριά. Με τρυπητή κουτάλα βγάζετε λίγους-λίγους και τους τοποθετήτε σε πιατέλα στρωμένη σε πετσετάκια χάρτινα. Σερβίρονται ζεστοί, περιχυμένοι με σιρόπι από ζάχαρη με λίγο νερό και πασπαλισμένοι με κανέλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου