ΦΡΙΚΑΣΕ


ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κιλό αρνί
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι άνηθο
1-2 καρότα
2 αυγά
1/2 φλιτζ. βούτυρο
1-2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο να καβουρδιστεί. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε και τα χοντροκόβουμε. Τα ρίχνουμε όλα στο κρέας να σοταριστούν λίγο μαζί με τα καρότα κομμένα σε φέτες. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Στο μεταξύ πλένουμε και καθαρίζουμε τον άνηθο, τον βγάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσει και τον βάζουμε στο κρέας. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει ώσπου να μείνει με λίγο ζουμί. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με λίγο νερό, προσθέτουμε το ζουμί των λεμονιών, παίρνουμε ζουμί από το φαγητό, τα χτυπάμε ελαφρά με το πηρούνι και περιχύνουμε το φαγητό. Κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά να ανακατευτούν και σερβίρουμε.

Σχόλια