ΓΑΛΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ



ΥΛΙΚΑ

1 γαλόπουλο
3/4 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
αλάτι και πιπέρι










ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καψαλίζετε το γαλόπουλο και αφαιρείται τα εντόσθια. Το πλένετε και πασπαλίζετε το εσωτερικό του με αλάτι και πιπέρι. Δένετε με σπάγγο τα 2 μπούτια με την ουρά, ώστε να ενωθούν με το σώμα. Κόβετε κατά μήκος την πέτσα του του λαιμού από το μέρος του στήθους και κόβετε τον λαιμό. Διπλώνετε την πέτσα προς την πλάτη ώστε να σκεπαστεί το άνοιγμα του λαιμού και τις δένετε με τις φτερούγες τις οποίες ενώνετε με το σώμα. Αλείφετε το γαλόπουλο με βούτυρο και το βάζετε σε ένα ταψί με το στήθος προς τα πάνω. Βουτάτε ένα πανί σε βούτυρο λιωμένο και σκεπάζετε με αυτό το στήθος και τα πόδια του. Το ψήνετε σε σιγανό φούρνο για 2 1/2 ώρες περίπου. Κάθε 1/2 ώρα το περιχύνετε με βούτυρο που παίρνετε από το ταψί. Τριάντα λεπτά πριν γίνει βγάζετε το πανί και αφήνετε το γαλόπουλο να ροδοκοκκινίσει. Το σερβίρετε με πατάτες φούρνου.

Σχόλια