ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φρέσκο βούτυρο
1 1/2 πακέτο χουρμάδες
1 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα
1 αυγό
3/4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φακελάκι γαρύφαλλα
λίγο αλάτι
αλεύρι
ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δουλεύετε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, το αυγό και το αλάτι. Τα χτυπάτε με το χέρι σας πολύ ώρα μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτετε τα αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα. Τέλος ρίχνετε το αλεύρι λίγο-λίγο όσο χρειάζεται για να γίνει μια ζύμη μαλακή σαν του κουραμπιέ. Έχετε ετοιμάσει την γέμιση από χουρμάδες. Αφαιρείται τα κουκούτσια, τους κάνετε σαν πουρέ, προσθέτετε τα κοπανισμένα γαρύφαλλα και τα ανακατεύετε. Παίρνετε στο χέρι σας ένα κομμάτι ζύμη, το ανοίγετε σαν χοντρή πιτούλα. Βάζετε λίγη γέμιση χουρμά και το πλάθετε κλείνοντας μέσα την γέμιση. Τους τοποθετήτε σε βουτυρωμένο ταψί και τους ψήνετε σε μέτριο φούρνο. Όταν τους βγάλετε τους τυλίγετε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου