ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ


ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό κους κους
1 φλιτζ. καφέ μαιντανό ψιλοκ.
2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
αλάτι και πιπέρι


ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκ.
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
1 φλιτζ. καφέ μαύρες σταφίδες
1 φλιτζ. καφέ αμύγδαλα καθαρισμένα φιλέ
αλάτι και πιπέρι

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

2 καρότα σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
1 ραπανάκι κομμένο σε χοντρές λωρίδες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε πρώτα τα βραστά λαχανικά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε περίπου 1 1/2 λίτρο νερό και ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν τρυφερά. Φυλάμε τα λαχανικά με το ζουμί τους και τα αφήνουμε να περιμένουν. Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο. Σ' ενα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τις μερίδες του κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τις σταφίδες, πασπαλίζουμε με τον κουρκουμά και προσθέτουμε 1 νεροπότηρο σουρωμένο ζωμό λαχανικών από την κατσαρόλα που έχουμε τα λαχανικά. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά σκεπασμένο και φροντίζουμε να μην μείνουν πολλά υγρά στην κατσαρόλα. Όταν είναι έτοιμο μετά από 20 λεπτά περίπου το βγάζουμε από την φωτιά και το πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα. Ετοιμάζουμε το κους κους. Αδειάζουμε το σακουλάκι σε ένα μεγάλο σκεύος, παίρνουμε 5 ποτήρια ζωμό από τα λαχανικά, το ζεσταίνουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να κοχλάσει και το αδειάζουμε μέσα στο κους κους. Περιμάνουμε περίπου 5 λεπτά να απορροφήσει το κους κους το ζωμό και ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνουμε δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε ακόμα λίγο ζωμό μέχρι το κους κους να έρθει να γίνει μαλακό. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μαιντανό και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Σχόλια