ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζ. χυλοπίτες
600 γρ. μοσχάρι σε κύβους ( κιλότο ή σπάλα)
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά πάπρικα
1 κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξερή ματζουράνα
τυρί τριμμένο
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει το κρέας. Προσθέτετε την πιπεριά, την πάπρικα, τη ματζουράνα και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπαστεί το κρέας. Σιγοβράζετε μέχρι να ψηθεί το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Προσθέτετε κατόπιν 4 φλιτζάνια επιπλέον νερό, δυναμώνετε τη φωτιά και όταν πάρει βράση ρίχνετε τις χυλοπίτες. Χαμηλώνετε ξανά τη φωτιά και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να γίνουν οι χυλοπίτες και να απορροφήσουν όλα τα υγρά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου