ΥΛΙΚΑ
200 γρ. φακές
1/2 κιλό διάφορα χόρτα ( σπανάκι, σέσκουλα κ.λ.π.)
1 κιλό χταπόδι
1/4 φλιτζ. ξύδι
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
3 ντομάτες τριμμένες
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκ.
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζ. λάδι
1 φύλλο δάφνης
λίγη ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το χταπόδι και το βράζουμε με το ξύδι και το κρασί και 1 ποτήρι νερό σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις φακές με τα κρεμμύδια σε νερό ( 3 φλιτζάνια περίπου) για 30 λεπτά. Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τις φακές με το ζουμί τους, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες, τα χόρτα χοντροκομμένα, την πιπεριά, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη δάφνη, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου