ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κιλό μοσχάρι
3 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά κοφτή κόκκινο πιπέρι
3 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό ντομάτες ώριμες
1 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Βάζετε στη φωτιά την κατσαρόλα με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και το κόκκινο πιπέρι. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι ( όχι να ροδίσει) ρίχνετε μέσα το κρέας αλατισμένο. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και όταν ροδοκοκκινήσει καλά ρίχνετε μέσα τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από τον τρίφτη. Ρίχνετε ακόμη λίγο αλάτι και σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει το φαγητό περίπου στις 2 ώρες. Ανά τακτά διαστήματα ρίχνετε λίγο νερό. Όταν ψηθεί το κρέας κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε το γιαούρτι μέσα στο φαγητό ανακατεύετε και σερβίρετε μαζί με ρύζι πιλάφι.

Σχόλια