
ΥΛΙΚΑ
4 ποτήρια νερού γάλα
1/2 φλιτζ. βούτυρο γαλακτος
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
6 αυγά
2 βανίλιες
8 φύλλα μπακλαβά
100 γρ. βούτυρο γάλακτος για τα φύλλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού νερό
2 κουταλιές χυμό και χλούδα λεμονιού
φλούδα πορτοκαλιού
κανελλογαρύφαλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το φρέσκο βούτυρο, το σιμιγδάλι, τα αυγά καλά χτυπημένα, την ζάχαρη και τις βανίλιες. Στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα σε βουτυρωμένο ταψί. Αδειάζουμε την κρέμα και την στρώνουμε καλά. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα και αυτά. Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι τα επάνω φύλλα σε κομμάτια, τα περιχύνουμε με όσο βούτυρο μας έχει απομείνει και ψήνουμε το γαλακτομπούρεκο σε φούρνο 175 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν ψηθεί το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει : βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά και είναι έτοιμο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου