ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ


ΥΛΙΚΑ

600 γρ. λάχανο ψιλοκ.
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκ.
1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ
1 1/2 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκ.
1 φλιτζ. καφέ μαιντανό ψιλοκ.
αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το λάχανο και το σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις στεγνώσει η κατσαρόλα σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε το ρύζι. Ανακατεύετε καλά. Αμέσως μετά ρίχνετε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και χαμηλώνετε την φωτιά. Μαγειρεύετε μάχρι να γίνει το ρύζι και να πήξει η σάλτσα. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο ζεστό νερό. Την ώρα που τελειώνει το μαγείρεμα ρίχνετε τον ψιλοκομμένο μαιντανό.

Σχόλια