ΥΛΙΚΑ
1 μικρός κεσές γιαούρτι ( 200 γρ.)
1 μικρός κεσές αλεύρι
1 μικρός κεσές σιμιγδάλι
1 μικρός κεσές βούτυρο γάλακτος
1 μικρός κεσές ζάχαρη
1 μικρός κεσές καρύδα τριμμένη
4 αυγά
4 κουταλιές μπέκιν πάουντερ
3 βανίλιες
λίγα καρύδια κοπανισμένα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερού νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε σε μια λεκάνη το βούτυρο, τους κρόκους και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτετε το γιαούρτι, το μπέκιν και τις βανίλιες ανακατεύοντας συνέχεια. Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνετε στο μίγμα διαδοχικά το αλεύρι, το σιμιγδάλι και την μαρέγκα και όλα μαζί τα ανακατεύετε καλά. Αλείφετε ένα ταψί με βούτυρο, αδειάζετε μέσα το γλυκό, το ισιώνετε και το ψήνετε σε ζεστό φούρνο ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια. Βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά και σιροπιάζετε το γλυκό όταν είναι και τα δυο ζεστά. Πασπαλίζετε το γλυκό με την καρύδα όσο είναι ζεστό. Στο τέλος το κόβετε και το γαρνίρετε με καρύδια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου