ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό μεγάλα φύλλα σέσκουλα
χωρίς κοτσάνια
400 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου
καλά ξαλμυρισμένο και χωρίς κόκκαλα
200 γρ. ρύζι
3 αυγά
2 λεμόνια το χυμό τους
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαιντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο ( προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο βραστό νερό ζεματάμε τα σέσκουλα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κόβετε το μπακαλιάρο στα δυο και τον ζεματάτε. Ζυμώνετε το ψάρι μαζί με το ρύζι, πιπέρι, κύμινο, το λάδι, 1 αυγό, το μαιντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα. Τυλίγετε τους ντολμάδες και τους τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό, αλάτι και βράετε σε σιγανή φωτιά. Κατόπιν φτιάχνετε το αυγολέμονο: τα δυο αυγά, το χυμό λεμονιών και αφού αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά, προσθέτετε σιγά-σιγά ζουμί από τους ντολμάδες. Ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα την ανακινείτε κυκλικά να πάει παντού το αυγολέμονο. Αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε τους ντολμάδες και χωρίς αυγολέμονο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου