ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό πατάτες
6 πράσα
1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
λίγο μοσχοκάρυδο
3 κουτ. φρέσκο βούτυρο
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 φλιτζ. του καφέ κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους. Καθαρίζετε κια ψιλοκόβετε τα πράσα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίχνετε μέσα πατάτες και πράσα. Τα σοτάρετε για λίγο χωρίς να αφήσετε να πάρουν χρώμα. Αφήνετε το μίγμα να πάρει βράση και βράζετε υπομονετικά για 40 λεπτά μέχρι τα πράσα και οι πατάτες να μαλακώσουν και να γίνουν τρυφερά. Αφήνετε τη σούπα να κρυώσει και την περνάτε από το μύλο του μπλέντερ να γίνει βελούδινη. Την ξαναβάζετε στην κατσαρόλα προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την αφήνετε να πάρει μια καλή βράση. Ρίχνετε το λεμόνι και αν θέλετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και την σερβίρετε στα πιάτα. Τρώγεται και ζεστή και κρύα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου