ΥΛΙΚΑ
8 μέτρια μήλα
1 κουτ. σούπας μαύρη σταφίδα
1 κουτ. σούπας αμύγδαλα
ζάχαρη και κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζετε τα μήλα και βγάζετε με το μαχαίρι προσεκτικά τα κουκούτσια μαζί με το γύρω μέρος. Ξεφλουδίζετε τ' αμύγδαλα, τα κόβετε σε μπαστουνάκια, τ' ανακατεύετε με την μαύρη σταφίδα, την ζάχαρη και την κανέλα και γεμίζουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα. Βάζουμε τα μήλα στο ειδικό σκεύος για άχνισμα και τα θερμαίνουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν τα μήλα για 15 λεπτά. Αν τα μήλα είναι μαλακά δεν πρέπει να τα σιγοψήσουμε πάνω από 5 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου