ΥΛΙΚΑ
1 1/4 φλιτζ. κοτόπουλο βρασμένο ή ψητό σε κύβους
1 φλιτζ. πλιγούρι
2 φλιτζ. ζωμό κότας
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκ.
110 γρ. μανιτάρια σε κύβους
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκ.
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκ.
3 κουτ. σούπας λάδι
λίγο πιπέρι καγιέν
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτριο τηγάνι. Σοτάρετε το κρεμμύδι 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρικαι σοτάρετε για 3 λεπτά. Ρίχνετε το σκόρδο και το πλιγούρι και σοτάρετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας . Προσθέτετε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Το πλιγούρι διατηρείται ζεστό 15 λεπτά περίπου (σκεπασμένο). Ρίχνετε σιγά-σιγά το κοτόπουλο μέσα στο πλιγούρι ανακατεύοντας με ένα πηρούνι. Το σκεπάζετε και το ζεσταίνετε 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και σερβίρετε όσο είναι καυτό. Είναι μια πολύ καλή ιδέα για κοτόπουλο που έχει περοσσέψει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου