ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 φύλλα δάφνης
1 κρεμμύδι ψιλοκ.
1 ματσάκι μαιντανό
2-3 κουταλιές ξύδι
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
2-3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
αλεύρι για το τηγάνι
λίγο άνηθο ψιλοκ. για το σερβίρισμα
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε στη φωτιά μια καταρόλα με λίγο νερό να βράσει μαζί με τα φύλλα δάφνης και το ξύδι. Καθαρίζετε το χταπόδι, πετάτε το μελάνι, κόβετε το στόμα και το ρίχνετε να πάρει μερικές βράσεις. Το σουρώνετε και αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνετε στο μπλέντερ να ψιλοκοπεί χωρίς όμως να γίνει κιμάς. Αναμιγνύεται σε ένα μπολ το χταπόδι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαιντανό, την ξυσμένη ντομάτα, τη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν ένα μίγμα που πλάθεται. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλεύρι. Βάζετε το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι και πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια. Αλευρώνετε και τηγανίζετε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι και σερβίρετε τους χταποδοκεφτέδες ζεστούς με ψιλοκομμένο άνηθο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου