ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
6 φρυγανιές μουσκεμένες και στιμένες ή ψωμί
1 κουταλιά ξύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΣΑ
1 1/2 κιλό πράσα
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 ντομάτες τριμμένες
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το ξύδι, το λάδι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθετε το μίγμα σε μπαλάκια. Καθαρίζετε και πλένετε τα πράσα. Τα κόβετε σε ροδέλες και τα σοτάρετε σε ζεστό ελαιόλαδο για 6-8 λεπτά και αλατοπιπερώνετε. Βάζετε από πάνω τους κεφτέδες και περιχύνετε με την τριμμένη ντομάτα. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. Μπορείτε το φαγητό αυτό να το φτιάξετε και στην κατσαρόλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου