ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο σε κομμάτια
225. γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκ.
900 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκ.
ή ντοματάκια κονσέρβας
1/2 φλιτζ. άσπρο ξηρό κρασί 
2/3 φλιτζ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
1 κουτ. σούπας εστραγκόν ψιλοκ.
1 κουτ. σούπας μαιντανό ψιλοκ.
λίγες σταγόνες λεμονιού
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζετε. Το μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Αδειάζετε το υγρό του τηγανιού εκτός από μια κουταλιά της σούπας. Προσθέτετε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρετε ελαφρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζετε από το τηγάνι. Βάζετε στο τηγάνι το σκόρδο και το αφήνετε για μισό λεπτό ανακατεύοντας. Ρίχνετε τις ντομάτες και το κρασί. Ξαναβάζετε το κοτόπυλο στο τηγάνι με το ζωμό που έχει μαζευτεί στην πιατέλα και αφήνετε να πάρει βράση. Σιγοψήνετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά έχοντας το σκεύος μισοσκεπασμένο. Ξεσκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε για 15 λεπτά μέχρι τα κομμάτια του κοτόπουλου να γίνουν τρυφερά. Τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθούν και τα υπόλοιπα υλικά και μετά τα μεταφέρετε και αυτά σε μια πιατέλα. Σιγοψήνετε την σάλτσα για 15 λεπτά μέχρι να δέσει και δοκιμάζετε το αλάτι ( μην ρίξετε πολύ γιατί θα προστεθούν και οι ελιές). Ξαναβάζετε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια στο σκεύος. Ρίχνετε τις ελιές, το θυμάρι και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζετε και ψήνετε για 3 λεπτά. (Το κοτόπουλο διατηρείται σκεπασμένο 1 ημέρα στο ψυγείο. Το ξαναζεσταίνετε μέσα στην σάλτσα σε χαμηλή φωτιά). Προσθέτετε το εστραγκόν και το μαιντανό στη σάλτσα.

Σχόλια